Thursday, February 3, 2011

Lezzetli Hürremin Bıldırcın Dolması Tarifi

Lezzetli Hürremin Bıldırcın Dolması Tarifi
Lezzetli Hürremin Bıldırcın Dolması Tarifi
Malzemesi: (6 kişilik) 
6 orta boy bıldırcın 
1+1/2 çorba kaşığı kuşüzümü 
6 çorba kaşığı tereyağ 
1+1/2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 
1 büyük soğan 
1 tatlı kaşığı tuz 
1/2 bardak pirinç 
1/2 tatlı kaşığı karabiber 
1/2 tatlı kaşığı tarçın 
3+1/2 bardak su 


Hazırlanışı: 
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak, bıldırcınları ütü-leyip yıkayın. Pirinci ayıklayıp ılık tuzlu suda bir saat dinlendirin. Soğam yemeklik doğrayın. Kuşüzümünü ayıklayıp, üstünü örtecek kadar ılık suyakoyun. Orta boy bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritin. Yağ erir erimez, bıldırcınları tavaya koyup, alt-üst ederek, her iki yanlarını da 2'şer dakika kızartın. Tavayı ateşten alıp, bıldırcınları bir servis kabına aktarın. Orta boy bir tencereye kalan 4 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte eritin. Yağ erir erimez,soğanı ilave edip, bir dakika kadar kavurun. Soğan pembeleşmeye başlayınca bir tel süzgeçten süzeceğiniz pirinci, aynı şekilde süzeceğiniz kuşüzümünü, dolmalık fıstığı, tuzu, biberi ve tarçını ilave edin. Sık sık karıştırarak, 3-4 dakika kavurun. Tencereye 1 1/2 bardak su katıp, ağır ateşte, 10 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, ağzını kapatarak, harcı dinlenmeye bırakın. Dolma içini, 15-20 dakika dinlendikten sonra, çorba kaşığı ile bıldırcınlara doldurun. Doldurulmuş bıldırcınları Bor cam a yerleştirip, 2 bardak su katıp, fırına sürün. 25-30 dakika sonra kabı fırından alın. Bıldırcın dolmalarını sıcak olarak servis edebilirsiniz.