Wednesday, October 13, 2010

Doğa İçin Çal Divane Aşık Gibi

Doğa İçin Çal Divane Aşık Gibi

Doğa dostlarının hazırladığı güzel bir çalışma





Tuesday, October 12, 2010

YENİ ASKERLİK SÜRESİ ÇALIŞMASI

Yeni Askerlik Süresi

Genelkurmay’ın merakla beklenen yeni askerlik sisteminin taslak metni ortaya çıktı. Kısa dönemlere kötü haber var.
Taslak metne göre 6 ay olan kısa dönem 8 aya çıkarılması düşünülürken, 15 ay olan uzun dönem askerlik süresinin de düşürülmesi planlanıyor. Yasa yürürlüğe girdiğinde mevcut askerlere erken terhis uygulanacak.


Genelkurmay’ın üzerinde çalıştığı ‘tek tip askerlik’ sisteminin ayrıntılarına Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila ulaştı. Gazete haberi “İşte ordunun askerlik formülü” başlığıyla verdi. İşte merakla beklenen yeni askerlik sisteminin taslağı:
Normal askerlik kısalacak
Halen dört farklı askerlik süresi uygulanıyor. Üniversite mezunu olmayanlar 15 ay (uzun dönem), yedek subaylar 12 ay, üniversite mezunu olan ancak yedek subaylığa ayrılmamış olanlar (kısa dönem) 6 ay askerlik yapıyorlar. Bir de, süresi 1 ay olan dövizli askerlik uygulaması var. TSK, uzun ve kısa dönem askerlik sürelerini yedek subaylık süresine, yani 1 yıl civarına yaklaştırmayı düşünüyor. TSK’nın yürüttüğü taslak çalışmada 15 aylık normal askerlik süresinin düşürülmesi öngörülüyor.
Kısa dönem uzayacak
6 ay olan kısa dönem askerlik süresinin ise uzatılması planlanıyor. Böylece, yedek subaylık için uygulanan veya yeniden belirlenecek yedek subaylık süresi esas alınacak ve uzun dönemler ile kısa dönemler bir-iki aylık farklarla bu süreye yaklaştırılacak. 15 ay olan uzun dönem normal askerlik süresi kısalırken, 6 ay olan kısa dönem askerlik süresi uzayacak. Bu sürenin de 8 ay civarında olması düşünülüyor.
Yedek subaylık kalkmıyor
Yeni sistemde yedek subaylık uygulamasının kaldırılması düşünülmüyor. Başta doktorlar olmak üzere, TSK’nın her zaman ihtiyaç duyduğu meslek gruplarından yedek subay alımı devam edecek.
Dövizli de devam
Yurtdışında çalışanlara uygulanan dövizli askerlik uygulaması da sürecek. Yurtdışında çalışan ve koşulları yasada belirlenen kurallara uyanlar dövizli askerlik uygulamasından yararlanmayı sürdürecekler.
Askerde olanlar yararlanacak
Yeni askerlik yasası yürürlüğe girdiğinde silah altında olanlar lehte olan hükümlerden yararlanacaklar. Örneğin 15 ay için askere gitmiş olanlar, yeni belirlenecek askerlik süresinden yararlanacak ve erken terhis olacaklar. Kısa dönem olarak 6 aylığına askere gidenlerin askerliği ise uzamayacak. 6 ay dolduğunda terhis olacaklar. Uzayacak olan kısa dönem askerlik süresi, yasadan sonra askere gideceklere uygulanacak.
Bedelli konusu
TSK’nın kamuoyunda tartışıldığı gibi bir “bedelli askerlik” planlaması yok. Askerlik yükümlülüğü yaşına gelmiş olanlardan isteyenlerin, belli bir bedel ödeyerek 1 ay gibi bir süre askerlik yapmalarına olanak sağlayacak bir düzenleme düşünülmüyor.
Yaşı çok geçkin olanlar
Bedelli askerlik Gölcük depremi sırasında bir defaya mahsus olmak üzere uygulanmıştı. Deprem için mali katkı sağlanması için, askerlik yaşını çok geçmiş, 35-40 yaşına geldiği halde askerlik yapmamışları bir defada eritmek amacıyla bu uygulama yapılmıştı. Askerlik için yaşı çok geçkin olanlar için bir kez daha böyle bir yönteme başvurulup vurulmayacağı henüz belli değil. Ancak isteyenin bedel ödeyerek 1 aylık askerlik yapması anlamında bir “bedelli askerlik” çalışması yok.

Monday, October 11, 2010

Soner Sarıkabadayı Murat Boz düeti İki Medeni İnsan

Soner Sarıkabadayı-Murat Boz-İki Medeni İnsan

soner sarıkabadayı ile murat boz mühteşem bir düet

Friday, October 8, 2010

MİT'ten sıradışı ilan!

MİT'e personel alımı

MİT'in internet sitesinde yer alan "sıra dışı bir kariyer" başlığını taşıyan ilanda, analitik yönü kuvvetli, iletişim yeteneği güçlü, kişisel gelişime açık, pratik zekâsına güvenen, yönetme ve yönlendirme becerilerine sahip Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde görevlendirmek üzere istihbarat uzman yardımcısı adayları alınacağı belirtildi.




Alınacak adaylar hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, işletme, iktisat, endüstri ilişkileri, ekonometri, psikoloji, sosyoloji, felsefe, antropoloji, tarih, halkla ilişkiler ve gazetecilik lisans mezunu olmaları ve KPSS'nin P1, P2, P3 puan türlerinden en az 70 puan, KPDS/ÜDS sınavlarının her hangi birisinden en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. Başvuru yapacak adaylar arasında lisans mezunları 30, yüksek lisans mezunları 32, doktora mezunlarının 34 yaşını aşmamış olmaları da aranan şartlar arasında.

"ÖNCE TEMEL EĞİTİMDEN GEÇEÇEKLER"
Sınavlar sonucunda başarılı olan adaylar ilk istihbaratçılara özgü yöntem ve prensipleri öğrendikten sonra, haber toplama ve haber değerlendirme ile silah kullanma, hedefi izleme, terör eylemlerine karşı bireysel önlem geliştirme/korunma ve kendilerine yönelik izleme ve kontrol girişimlerine karşı davranış yöntemlerini öğrenecek. Kazanan adaylara bilgisayar ve benzeri teknik cihazların istihbarat çalışmalarındaki kullanımına ilişkin uygulamalı dersler de verilecek.

MİT ÇALIŞANLARININ BÜYÜK BİR KISMI ÜNİVERSİTE MEZUNU
MİT çalışanlarının yüzde yüzde 75'İ üniversite, yüzde 22.5'i lise, yüzde 1.7'si ise ilköğretim mezunlarından oluşuyor. Kurum çalışanlarının yüzde 75'inin yaşı 26-45 arasında. Çalışanlarının yüzde 80.8'i erkek.

Thursday, October 7, 2010

HİCABİ DURSUN KİMDİR?

Hicabi Dursun


Hicabi Dursun, 20 Ekim 1965′te Bayburt’ta doğdu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. 1991 yılında Sayıştay’da göreve başladı. 2009 yılında Sayıştay üyeliğine seçildi. Dursun, evli ve iki çocuk babası.




AYM üyeliğine Hicabi Dursun seçildi
AYM üyeliğine Sayıştay kontentejyanından 256 oyla Hicabi Dursun seçildi.
Anayasa değişikliği sonrası AnayasaMahkemesi’ne üye seçimi başladı.Meclis, dün Sayıştay kadrosundan birüyeyi seçti.

Hicabi Dursun, üçüncü turda 256 oy alarak Anayasa Mahkemesi üyesi oldu. Fakat seçimde bazı tartışmalar da yaşandı. 1′inci ve 2′nci tur oylamalarında sonuç alınamadı. Sayıştay Genel Kurulu’nca belirlenen 3 aday, Cavit Özkahraman, Hicabi Dursun ve Rıdvan Güleç’ti. Birinci turda nitelikli çoğunluk olan 367, ikinci turda da basit çoğunluk olan 276 oyu arandı. Fakat iki turda da gerekli çoğunluk sağlanamadı.

İlk turda Hicabi Dursun 259, Rıdvan Güleç 5, Cavit Özkahraman da 3 oy aldı. Sonuçların açıklanmasının ardından, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, ilk oylamaya 367 milletvekilinin katılmadığını ifade ederek, seçimin gündemden düşürülmesi gerektiğini iddia etti. Genç’in isteği üzerine usul tartışması açıldı. MHP, Genç’in itirazına katılmadı ama adayların özgeçmişleri hakkında kendilerine bilgi verilmediği iddiasıyla yeni bir tartışma başlattı. TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, tartışmaların ardından ikinci tur oylamaya geçti. Bu turda, Hicabi Dursun 263 oy alırken diğer iki aday 1′er oyda kaldı. Buna göre adaylardan hiçbiri ikinci oylamada seçilebilmek için gereken üye tam sayısının salt çoğunluğuna (276) ulaşamadı. Anayasaya göre, üçüncü oylamaya ikinci oylamada en yüksek oy alan iki adayın katılması gerekiyordu. Fakat en yüksek oyu alan Dursun dışındaki iki adaya da 1′er oy çıktığı için TBMM Başkan Vekili Akşener birleşime ara verdi. Verilen ara sonrası Akşener’in oturumu yönetmek istememesi üzerine çalışmalar bir diğer Başkan Vekili Nevzat Pakdil başkanlığında devam etti. Pakdil, ikinci tur oylamada 2. ve 3. olan adayların eşit sayıda oy almaları nedeniyle oylamanın tekrarlanacağını açıkladı. Tekrarlanan ikinci tur oylamada CHP milletvekilleri Genel Kurul’u terk etti. MHP ve BDP’liler ise salonda bulunmalarına karşın oylamaya katılmadı. Hicabi Dursun bu turda 190 oy alırken Rıdvan Güleç 31, Cavit Özkahraman da 8 oy aldı. Bunun üzerine 3. tur oylamada Dursun ve Güleç yarıştı. Sonuçta 256 oy alan Dursun, Meclis’in seçtiği ilk Anayasa Mahkemesi üyesi oldu. Güleç ise 6 oy aldı.

Sunday, October 3, 2010

Kaçın apaçiler geliyor. "Apaçi Dansı"

Apaçiler







Furkan'dan müthiş apaçi dansı (Çocuklar Duymasın - full) from MinT Prodüksiyon on Vimeo.

Kuruyemişlerin sağlığımıza etkileri

Kuruyemişler

Geleneksel sofraların vazgeçilmezi kuruyemiş sadece tadıyla değil sağlığımıza faydalarıyla da dikkat çekiyor.

BADEMİN FAYDALARI

- Sinirleri güçlendirir.
- Göğüs hastalıklarını önler.



- Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.
- Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.
- Böbrek ve idrar yolları iltihaplarını iyileştirir.
- Badem yağı ayrıca müsil olarak da kullanılır.
- Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini azaltır.
- Her gün 42 gr badem veya fındık tüketimi kalp hastalığı riskini azaltmaktadır.
- Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır.
- Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir.
- Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir.
- Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.


BEYAZ LEBLEBİNİN FAYDALARI


- Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.
- Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.
- Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır.
-Anne sütünü artırır.


CEVİZİN FAYDALARI


- Kanda kolesterolün yükselmesini önler.
- Beynin çalışmasını güçlendirir.
- Çocukların okul performansları ve hatırlama yetileri arttırmak için gereklidir.
- İçerdiği fosfor ve kalsiyum zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- İyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle kanserle savaşta önemli rolü vardır.
- Ceviz yenmesi, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur.
- Cevizin içerdiği doymamış yağlardaki linoleik asit, kolesterol düzeyini düşürür. Ayrıca içerdiği alfalinoleik asit ile omega 3 yağ asitleri, damar
tıkanmalarını önler.
- Yapılan araştırmalar, düzenli ceviz yiyen kişilerde koroner damar hastalıklarına yakalanma riskinin önemli oranda azaldığını göstermektedir.
- Kansızlığı önler.
- Şeker hastalıklarında kap hastalığı riskini düşürür.
- Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucudur.
- Mide gazını ve sindirim bozukluklarını giderir.
- Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine,akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önler.
- Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.
- Safra kesesinde taş oluşumunu engellediği saptanmıştır.


KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI


- Böbrekleri güçlendirir.
- Böbrek, mesane iltihaplarını önler.
- İdrar yollarında oluşan hastalıkları giderir.
- Bağırsak kurtlarını düşürür.
- Birçok prostat ilacının bileşiminde kabak çekirdeği bulunmaktadır.

KAJU FISTIĞININ FAYDALARI



- Çinko içerdiğinden gribe karşı koruyucu etkisi vardır, bağışıklık sistemini güçlendirir, büyüme ve gelişmeyi olumlu etkiler.
- İçerdiği minerallerden magnezyum (276 mg/100 gr) kemik ve sinir dokusunu besler, kasların çalışmasını düzenler, kalp atışlarını düzenler.
- Kansızlığın önemli rahatsızlıklara yol açtığı hamile ve çocuklarda D vitamini içeriği ile eksikliği giderir, kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Özellikle gebelikte takviyesi gereken demir (6,43 mg/100 gr) mineralini içerir.
- İçerdiği selenyum ile vücudu çeşitli hastalıklardan korur,şeker hastalığının gelişimini engeller,kansere karşı direnci arttırır.
- İçerisinde bulunan potasyum tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir. Kalp yetmezliği, böbrek hastalıkları, hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler
gösterir.


KURU KAYISININ FAYDALARI

- Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stresi azaltır.
- Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar.
- Kemiklerin düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar.
- Kan yapımını artırarak, kansızlığa engel olur.
- Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur, meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar.
- Böbreklerde taş oluşumu riskini azaltır.
- Üreme sistemi üzerinde önemli rolü bulunup, cinsel gücü artırmaktadır.
- Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.
- Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar.
- Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar.
- Potasyum oranı yüksek olması nedeniyle kalp yetmezliği,böbrek hastalıkları,hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir.
- Saf karbonhidrat içerdiğinden hazır enerji kaynağıdır.
- Ciltteki pürüzleri gidererek daha düzgün ve canlı görünüm sağlar.
- Kayısı A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir. İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır.



KURU HURMANIN FAYDALARI

- Hurma, zihni ve bedeni gelişmeyi sağlar.
- Kansere karşı koruyucudur, öksürüğü keser, boğaz ağrısını, bronşiti ve soğuk algınlığını giderir.
- Kemik hastalıklarında faydası ise yadsınamaz.
- Mineraller açısından oldukça zengindir. İçeriğinde kalsiyum. potasyum. demir, B vitamini bulunmaktadır.


KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI



- Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği
bulunmaktadır.
- Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir.
- Protein ve karbonhidrat kaynağıdır. A,B1,B2,B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini
içerir. Günlük kalsiyumun 1/5’ini ve demirin ise 1/3’ünü karşılar. Mineraller halsizliği, kansızlığı, ishali ve zayıflığı tedavi eder.
- Karaciğer zafiyetine, öksürüğe, bronşite iyi gelir.
- Unutkanlığı azaltıcı etkileri olduğu gölemlenmiştir.
- Diş çürümelerini engeller.
- Üzümde yüzde 20 oranında direk olarak kana karışan şeker vardır. Bu özelliği ile bedenen ve zihnen çalışanlar için iyi bir gıdadır.
- Gıda şekli anne sütüne benzer.
- Üzümdeki bol demir kan yapar


KURU İNCİRİN FAYDALARI



- Kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Hamilelerde ve çocuklarda kemik gelişimini sağlar.
- Yaşlılarda kemik erimesini önler.
- İçerdiği protein ile hücreleri tamir eder ve yeniler.
- Zengin demir minerali ile kanı güçlendirir.
- Kemik hastalıklarında ve gelişim bozukluklarında olumlu etkileri gözlemlenmiştir.
- Pektik maddelerin kaynağı olmasından dolayı, bağırsaklarda toksik maddelerin atılması, kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesi, şeker hastalıklarında kan
şekerinin hızla yükselmesini önler.


LEBLEBİNİN FAYDALARI

- Anne sütünü artırır.
- Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır.
- Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.
- Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.


PATLAMIŞ MISIRIN FAYDALARI

- Mısır lifli bir besindir. Bu yüzden kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar ve kabızlığı önler, alınan posa miktarı artıkça koroner kalp hastalığı
riski de azalır.
- İçerdiği yüksek karbonhidrat miktarı sayesinde enerjinize enerji katar.
- Mısırda protein, kalsiyum, demir , fosfor, A ve B2 vitaminleri bulunur.


TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI

- Kahvenin içerdiği kafein maddesi, sinir sistemini uyarıp zihinsel aktiviteyi güçlendirir.
- Uyuşukluğu giderip enerji verir ve uyanık kalmayı sağlar.
- Yapılan araştırmalar günde 6 fincan kahve içen 55 yaşındaki bir kişinin düşünme potansiyelinin içmeyenlere oranla 6 kat daha fazla olduğunu gösteriyor.
- Ayrıca kahve içenlerde içmeyenlere nazaran daha az diş çürüğünün olması, bir başka dikkat çekici araştırma sonucu.
- Kahve içtikten sonra organizmada ani değişiklikler oluyor. Tüm vücut ani bir enerji akımı ile doluyor. Bu enerji çocuklarda 3, yetişkinlerde ise 5-7 saat
sonra azalmaya başlıyor. Tüm bu olumlu yönlerine rağmen kahveyi çok fazla tüketmemekte fayda var.
- Araştırmalar günde iki fincan kahvenin kolon kanseri riskini yüzde 25, safra kesesinde taş riskini yüze 45 azalttığını gösteriyor. Ancak kahvenin çok fazla
tüketilmesi yüksek.
- Kanser riskini azaltıyor: Norveç’te yapılan bir araştırma ,meyve ve sebzeden bile daha çok antioksidan içerdiğini ortaya koymuştur.
- Alzheimer’i önlüyor Portekiz’de 2002 yılında yapılan araştırmaya göre kafein beyni zinde tutuyor.



TUZLU FISTIĞIN FAYDALARI

-Cinsel arzuyu artırır.
- Zihinsel ve bedensel yorgunluğu alır.
- Böbrek ve safrakesesi ağrılarını hafifletir.
- Göğsü yumuşatır, öksürük söktürür.
- Yalnız olarak yenmeli, portakal, elma, armut gibi meyve veya sebzelerle tüketilmemelidir.

23 Nisan Şiirleri

23NISAN HAKKINDA ŞIIRLER,
23NISANI ANLATAN ŞIIRLER ,
23 NISAN ILE ILGILI EN GÜZEL ŞIIRLER,
23 NISAN EN HARIKA ŞIIRLER




ÇOCUK BAYRAMI
Gelin çocuklar gelin!
Bayramımız var bugün.
23 Nisan için,
Kuralım şenlik, düğün…

El ele tutuşarak,
Şarkılar söyleyelim,
Ellerimizde bayrak,
Sokak sokak gezelim.

Çocuklarıyız, yarının
Büyük insanlarıyız,
Üstünde bu vatanın
Hür, mesut ve kaygısız
Daima yaşayacağız.

Ali PÜSKÜLLÜOĞLU

BİZİM BAYRAMIMIZ
Bize gelen bizim bayram.
Yükseldi bak ünümüz,
Yirmi üç Nisan bizim
En şerefli günümüz.

Al bayrağı açalım,
Gel gidelim törene
Bin teşekkür bizlere,
Bu günleri verene.

Bizim için harcanan
Boşa gitmez bu emek
Çünkü her Türk çocuğu
Yirmi üç Nisan demek

İ. Hakkı SUNAT

23 NİSAN
Vatan tehlikedeydi; Atatürk karar verdi:
«Vatan kurtaracak yine millettir» dedi.
Ankara’da bir Meclis toplayıp kurmak için,
Günlerce, haftalarca, çalıştı, için için.
İşte bugün kuruldu Büyük Millet Meclisi,
Ankara’dan yükseldi Türk’ün gürleyen sesi.
Çocuklar! bayram yapın, sevinin ve haykırın,
Engel denen her şeyi gücünüzle siz kırın!
Çocuklar bilin ki siz koca bir cihansınız.
Vatanın her yerinden fışkıran volkansınız.
Doğan güneş sizindir yıldızla ay sizindir,
Artık vatan sizindir, artık saray sizindir.
Ey gül yüzlü çocuklar, gülün, koşun, ileri,
Hayatta durak yoktur; ya ileri ya geri.
Coşkun bir rüzgar gibi ufukları aşınız!
Göğsünüz kanasa da akmasın göz yaşınız!
Temiz olsun kalbiniz, çelik olsun kolunuz!…
Şen olsun bayramınız, aydın olsun yolunuz!…
Neşenizle bu yurdu aydınlatın her zaman,
Sizindir bu ünlü gün, ünlü 23 Nisan. 23 NİSAN

23 Nisan…
Yurdu koruyan,
Yarını kuran,
Sen ol çocuğum.
Eskiyi unut,
Yeni yolu tut,
Türklüğe umut,
Sen ol çocuğum.
Bizi kurtaran,
Öndere inan,
Sözünü tutan,
Sen ol çocuğum.
Küçüksün bugün,
Yarın büyürsün
Her işte üstün
Sen ol çocuğum.
Çalışıp öğren,
Her şeyi bilen
Yurduna güven
Sen ol çocuğum.

Hasan Ali YÜCEL

Yine Geldi 23 Nisan
Yine geldi 23 Nisan
Selam olsun Ataturk,e atama
Heyecanlaniyor cosuyor insan
Selam olsun Ataturk,e atama

Bu bayramki egemenlik bayrami
Dunya cocuklari Ataturk,un hayrani
Alkisliyor millet cihanda sulh diyeni
Selam olsun Ataturk,e atama

Dunya cocuklari ulkemize geliyor
Herkes kendi kulturunu sergiliyor
Her irktan cocuklar ne guzel gorunuyor
Selam olsun Ataturke atama

Kadina secme secilme hakkini verdi
Bas ogretmen olup ilim ogretti
Kilik kiyafeti giyindirdi duzeltti
Selam olsun Ataturk,e atama

Insanca yasama laiklik dedi
Cahile yobaza firsat vermedi
Inanci siyasete alet etmedi
Selam olsun Ataturke atama

Diktigi fidanlar meyvesini veriyor
Butun dunya Turkiye,yi ornek goruyor
Boyle onder yuz yilda bir geliyor
Selam olsun Ataturk,e atama

Kurdugu cumhuriyet sapasaglam ayakta
Nice carliklar hasta dustu yatakta
Kralliklar diktatorler yikildilar batakta
Selam olsun Ataturk,e atama

EGEMENLİK BAYRAMI
Egemen bir milletin,
Coştuğu bir gündür bu.
Yurduma hürriyetin,
Koştuğu bir gündür bu…

Başımızda Atatürk,
Ülkümüz yüce Türklük,
Milletimin en büyük,
Sevdiği bir gündür bu…

Bugünleri gösteren,
23 Nisan’ı veren,
Büyük Atam diyor ki:
«Türk, çalış öğün, güven…»

Ali PÜSKÜLLÜOĞLU

23 NİSAN
Biz dünyaya gelmeden
Her yeri düşman almış.
Atatürk düşmanları,
Yurdumuzdan çıkarmış

23 Nisan günü
Meclis kuruldu diye,
Büyük bayram verilmiş
Çocuklara hediye.

Gülelim eğlenelim
Kutlayalım bayramı
Verelim hep el ele
Yükseltelim vatanı.

Melahat UĞURKAN

HOŞ GELDİN 23 NİSAN
Günlerdir yolunu bekledik durduk.
Sen geleceksin diye çiçek açtı,
Bahçelerdeki bütün ağaçlar.

Leylekler yuvalarına döndü
Toprak ısındı, uyandı karıncalar.
Çoluk çocuk yollara döküldü.

Bugün sevinç içindeyiz hepimiz,
Bayraklarla süsleniyor balkonlar.
Caddelere taklar kuruluyor,
Bizim marşı çalıyor bandolar.

Nasıl sevinmeyelim geldiğine?
Okulda bayram, evde bayram,
Sokakta bayram…

Hoş geldin, 23 Nisan!
Sana gözlerimizden sevinç,
Bahçelerimizden bahar getirdik.

Bari hemen bitivermese bu yolculuk.
Seni kucaklamaya geliyor bugün,
Köyler, şehirler dolusu çocuk.

Ş. Enis REGÜ

TÜRK ÇOCUĞU DİYOR Kİ
Seneler kutlu bana,
Aylar umutlu bana.
Her an haykırıyorum :
Türk’üm ne mutlu bana.

Cesaretim candadır.
Şöhretim dört yandadır,
Benim bütün cevherim,
Nabzımdaki kandadır.

Tarihten eski yaşım,
Harpte eğilmez başım,
Toplar can yoldaşımdır,
Silahlar arkadaşım.

İzmir benim, Van benim
Şeref benim, şan benim,
Kars, Erzurum, Erzincan,
Konya Ardahan benim.

Yurda nasıl doyarım?
Uğruna can koyarım,
Ona, bir yan bakanın,
Gözlerini oyarım.

Türk, dünyada bir tektir,
Milletlere örnektir,
Türklüğün meşalesi
Asla sönmeyecektir.

Halil SOYUER

Kayahan - Seninle Her Şeye Varım Ben Şarkı Sözü

Kayahandan Seninle Her Şeye Varım Ben

Seninle her şeye varım ben
Sen benim uğurlu yolumsun
Yıldızlara yürürüm senle
Sen iste canım senin olsun



Sen her şeysin
Canımı canına katabilirsin
Cayarsam senden
Beni şu ateşe atabilirsin

Sen sen benim için
Teksin bu dünyada
Meleksin bebeksin her şeyimsin benim
Yaşayamam sensiz yaşamam asla
Doyulmaz balımsın kelebeksin

Sen sen benim için
Sıcak bir güneşsin
Bugünlerin yarınlarım her şeyimsin benim
Göstermesin tanrım yaşatmasın bana
Nefes bile alamam yokluğunda

Sen sen benim için

kpss de güncel konulara örnek sorular



kpss de güncel konulara örnek sorular

201. 2009 yılı Dünyada hangi ünlülerin yılı olarak kabul edilmiştir?

Katip Çelebi, Hacı Bektaşi Veli

202. 7 Haziran 2007′de Siirt, Şırnak ve Hakkari illerinin “Geçici Güvenli Bölge” ilan edilmesi kararını kim vermiştir?



Genel Kurmay Başkanlığı

203. T.C. Devletinin ilk özel televizyonu hangisidir?

Star TV

204. İnternet kullanan ilk ülke hangisidir?

ABD

205. Türkiyede ilk kurulan doğalgaz deposu nerededir?

Silivri

206. Son üç yılda en çok kar eden kamu bankası hangisidir?

T.C Ziraat Bankası

207. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu hangisidir?

Tüpraş

208. Türkiye’nin en çok personel çalıştıran kuruluşu hangisidir?

Şeker Fabrikaları

209. 1982 Anayasası’na göre Cumhurbaşkanlığı adaylığı için kaç gün içinde nereye başvurulu?

10 gün – TBMM Başkanlığına

210. Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonasına kaç kez katılmıştır?

3 kez

211. Türkiye’de son yıllarda en çok bütçe nereye ayrılmaktadır?

Milli Eğitim Bakanlığı

212. “Devletin dini islamdır.” maddesi anayasamızdan ne zaman çıkarılmıştır?

10 Nisan 1928

213. Laiklik ilkesi anayasaya ne zaman eklenmiştir?

1937

214. 1982 Anayasası kim tarafından hazırlanmıştır?

Danışma Meclisi

215. 1961 Anayasası kim tarafından hazırlanmıştır?

Kurucu Meclis

216. Anayasa Mahkemesi ilk kez hangi anayasada düzenlenmiştir?

1961 Anayasası

217. 1982 Anayasasına göre milletvekili seçilme yaşı kaçtır?

25

218. Parti gruplarının ve milletvekillerinin TBMM genel kurulunda söz alma süreleri ne kadardır?

Parti grupları 20 dk., Milletvekilleri 10 dk.

219. Diğer ilkelerle birlikte laikliğin anayasaya girdiği ilk tarih nedir?

5 Şubat 1937

220. TBMM kaç milletvekilinden oluşmaktadır?

550

221. Devlet memrunun üst’ünden aldığı emir aykırı olursa üst yazılı emir verildiğinde emir yerine getirirlir. Suç teşkil eden emir yerine getirilmez. Buna ne denir?

Kanunsuz Emir

222. Düzeltme ve cevap hakkında süre ne kadardır?

7 gün

223. 20 Mayız 1920 tarihli Beynelminel Erkamın Kabulü hakkında kanun ne demektir?

Uluslararası rakamların kullanılması

224. Ara seçim bir yasama döneminde kaç kere yapılabilir?

1 Kez

225. Amerika’dan başlayıp dünyayı saran ekonomik krizin adı nedir?

Mortgage

226. 2009 Avrupa Voleybol şampiyonası nerede yapılmıştır?

Türkiye

227. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kaç üyeden oluşur?

7 asil, 7 yedek üye

228. Hakimler ve Savcılar kaç yaşına kadar kendi istedikleri sürece çalışabilirler?

65

229. Tutuklanan ya da yakalanan kişi için gözaltı süresi en fazla kaç gündür?

48 saat, Toplu gösterilerde 4 gün

230. Türkiye’de idam cezası ne zaman kaldırılmıştır?

2004

231. TBMM’de oy pusulalarının renkleri nelerdir?

Beyaz: Kabul, Kırmızı: Red, Yeşil: Çekimser

232. Referandum’da oy pusulalarının renkleri nelerdir?

Beyaz: Evet, Kahverengi: Hayır

233. İki dereceli seçim nedir?

Seçmenler önce ikinci seçmenleri seçer, ikinci seçmenler de sonra temsilcileri seçer. 1946 ya kadar Türkiye’de seçimler iki dereceli yapılmıştır.

234. Türkiye’de genel seçimlerde baraj ne kadardır?

%10

235. 2010 Dünya Kupası nerede yapılacaktır?

Güney Afrika

236. Anayasa mahkemesi siyasasi partilerin kapatma davasında kararı hangi oranla verir?

3/5 ( 11 üyenin 7′sinin oyu ile)

237. Türk milleti egemenlik hakkını hangisi ile kullanır?

TBMM

238. Cumhurbaşkanının görev süresini doldurmasında veya makamının boşaltılması halinde kaç gün içerisinde cumhurbaşkanlığı seçimi yapılır?

60 gün

239. Cumhurbaşkanının vatana ihanetten yargılanabilmesi için gereken TBMM oranı nedir?

1/3 teklifi ve 3/4 kararı ile

240. Anayasa’nın üstünlüğü hangi yolla güvence altına alınmıştır?

Yargı yoluyla

241. Bakanlar kurulu kararlarına karşı açılan davalar hangi mahkemede görülür?

Danıştay

242. 2010 İkinci Karadeniz Oyunları nerede yapılacaktır?

Romanya

243. Uyuşmazlık Mahkemesi kaç üyeden oluşur?

12 Asil, 12 Yedek

244. TBMM çalışmaları hangisine göre yürütülür?

İç Tüzük

245. Ülkemizde siyasi partilere üye olma yaşı kaçtır?

18

246. Parlamenter Hükümet sisteminde yasama, yürütme ve yargı arasında nasıl bir ilişki vardır?

Yumuşak biçimde ayrılmıştır.

247. Karma hükümet sitemi nedir?

Meclis ve parlamenter hükümet sisteminin beraber kullanılmasıdır.

248. Eyalet ve Kanton gibi devletlerin bir anayasa etrafında birleşmesine ne denir?

Federasyon

249. Devler adına otoriteyi kim temsil eder ve yürütür?

Hükümet

250. Kuvvetler ayrılığı teorisinin kurucusu kimdir?

Montesquieu

Her Şey Sende Gizli - Can Yücel

Her Şey Sende Gizli  Can Yücel


Yerin seni çektiği kadar ağırsın,
Kanatların çırpındığı kadar hafif..
Kalbinin attığı kadar canlısın,

Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç...
Sevdiklerin kadar iyisin,
Nefret ettiklerin kadar kötü..
Ne renk olursa olsun kaşın gözün,
Karşındakinin gördüğüdür rengin..
Yaşadıklarını kâr sayma:
Yaşadığın kadar yakınsın sonuna; ne kadar yaşarsan yaşa,
Sevdiğin kadardır ömrün..
..........
..........

Acil zayıflamak istiyorum

Acil zayıflamak istiyorum


Kilo fazlalığı ciddi bir sağlık sorunudur ve bir an önce kurtulmanız gerekmektedir. Kilo evliliklerde bile sorun çıkartabilen bir unsur olduğundan dolayı yalnızca sağlık değil aile yaşantımızı da etkilemektedir. Acil zayıflamak
Kilo fazlalığı ciddi bir sağlık sorunudur ve bir an önce kurtulmanız gerekmektedir. Kilo evliliklerde bile sorun
çıkartabilen bir unsur olduğundan dolayı yalnızca sağlık değil aile yaşantımızı da etkilemektedir. Acil zayıflamak istiyorum diyen kişilerin sıkı bir diyet yapmadan önce kendilerine olan güvenlerinin tam olduklarını hissetmeleri çok önemlidir.

Acil zayıflamak öncelikle çok tehlikeli durumlar meydana çıkarabilir. Acil zayıflamak isteyen kişilerin zayıflama hapları konusunda biraz hırs yaparak çokça kullanmaları kişilerin ölümleriyle bile sonuçlanabilmektedir. Bu tür haberleri bazı zamanlarda duyuyoruz ve bu nedenle acil zayıflamak isteseniz bile zayıflama hapı kullanmamanızı öneriyoruz.

Acil zayıflama için bazıları ise gün içerisinde hiç yemek yemeyerek veya yedikleri yemeklerden 5 dakika sonra istifra etme yöntemiyle çıkartmaları da aynı şekilde acil zayıflamak istiyorum diyen kişilerin sağlıklarını ciddi derecelerde tehlikeye atmaktadır.

Kısa yoldan zayıflama için bu kadar sağlığınızı riske atmayarak biraz daha uzun fakat daha sağlıklı diyet yöntemleri şeklinde zayıflamanız çok daha uygun olacaktır.

ÇİKOLATALI ISLAK KEK

ÇİKOLATALI ISLAK KEK

Kek İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı kakao
2 yumurta
45 gr margarin


Yarım su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3- 4 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane
Süslemek için
Pudraşeker
Gümüş renkli şekerlemeler
ISLAK KEK TARİFİ
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Margarin, süt, şeker ve kakaoyu bir tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte karıştırarak ısıtın. Bu karışımın bir çay bardağı kadarını bir kenara ayırın. Kalan kısmına yumurta sarıları, un, vanilya, kabartma tozu ve naneyi ilave edip karıştırın. Çırptığınız yumurta aklarını hazırladığınız hamura azar azar ve fazla karıştırmadan ekleyin. Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu ekleyin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Keki fırının içinde 10 dakika bekletin. 1 çay bardağı kakaolu sıvı karışımı kek üzerine gezdirerek dökün. Ve son olarak kekin üzerini gümüş renkli şekerlemelerle süsleyerek pudraşekeri serpip ıslak kek tepsiye alınır.

Paket Böreği

Paket Böreği

Malzemeler
4 Adet Haşlanmış Patates
4 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Adet Soğan

3 Adet Yufka
1 Adet Yumurta Sarısı
100 Gr.Salam
½ Demet Maydanoz
Susam
Tarifi
Haşlanmış patatesleri soyup rendeleyin.Soğanı minik minik doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin.Patates rendesi ve salamları pembeleştirdiğiniz soğanı kıyılmış yarım demet maydanozu tuzu ve karabiberi karıştırın.İlk yufkayı düz bir zemine serip üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürerek ilk yufkanın üzerine 2. ve 3. yufkaların aralarına erimiş tereyağı sürerek üst üste serin.Kat kat olan yufkaları 8 eşit parçaya bölüp üçgenlerin geniş kenarına hazırladığınız harçtan bir miktar koyun.Yanlarını çok hafif içe doğru döndürüp gevşek bir rulo halinde sarın.Börekleri bir süzgece dizip üzerlerine su gezdirin.Tepsiyi buzluğa yerleştirip buzlukta donana kadar bekletin.Buzluktan çıkardıktan sonra eritmeden yumurta sarısı sürüp üzerine susam serpin.Önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.

Saturday, October 2, 2010

Zehirli Porno, Zehirli Seks: Pornografiye Gerçek Bir Bakış

Pornografiye Gerçek Bir Bakış

Fahişelik, sübyancılık, tecavüz ve pornografi hakkındaki yalanlar.

Karanlık soğuk bir gecede, şömine ateşinden daha güzel ne olabilir ki? Ateşe bir odun atarsın ve kısa sürede odunun çıtırdıları kulağınızı, ısısı bedeninizi, parıltısı gözlerinizi kaplar. Ne kadar güvenli ve romantik değil mi?
Şimdi o odunu şömineden alıp yatağınızın üzerine attığınızı düşünün. Aynı sesler, ışıltılar ve ısı karşınızda olduğu halde, güven ve romantizm yok olmuş geriye yıkım kalmıştır. Bu ateş içerdeki herkesi öldürüp, tüm evi yakabilir. Seks o ateş gibidir; evliliğin, koruyucu adanmışlığı içerisinde yaşandığı sürece romantik, muhteşem ve yapıcıdır fakat evlilik dışına çıktığı her alanda ise yıkıcıdır. Buna örnek olarak zinayı, evlilik dışı cinsel ilişkiyi, tecavüzü veya pornografiyi gösterebiliriz.

Dev Bir Sektör

Pornografi büyük bir sektördür, bu işte korkunç para vardır ve paranın nasıl kazanıldığı kimsenin umurunda değildir. Onlar sana, senin geri gelip alışverişe devam etmeni sağlayacak her şeyi vermeye hazırdırlar. "Geçen sene Hollywood 400 film üretirken porno sektörü 11,000 porno video filmi çekmiş 70,000 pornografik web sitesi oluşturulmuştur." (New York Times, Mayıs 20, 2001, "Naked Capitalists")

Pornografinin Sekse Bakışı

Zihinsel huzurumuzun en hayati parçalarından bir tanesi bizlerin cinsel kimliklerimizdir. Eğer bu fikirler kirletilirse, bizim kim olduğumuza dair kritik bir parça bozulur. Porno kültürü seksin, sevgi ve samimiyet olduğunu ileri sürer. Porno filmlerinde insanlar yeni tanıştıkları tesadüfi yabancılar ile sevişirler. Tek amaç kişisel tatmindir. Tatmin olmak için kimin vücudunun kullanıldığı önem taşımaz. Porno seksi, herhangi bir zamanda, yerde, başkası ile yaşanacak ve sonuçlarından sorumlu olmadığımız bir aktivite olarak tanıtır.

Seks Gerçekte Nedir?

Pornonun görüşleri aptal ve sığdır. İlişkiler seks üzerine değil adanmışlık, değer verme ve karşılıklı güven üzerine inşa edilir. Bu bağlamda oldukça şöminede olan ateş gibi seks harikadır. Seksi müthiş yapan, onun seni yaşam boyu kabul eden, seven, kendisini sana tamamen veren birisi ile yaşanmasıdır.

Pornografi Yalanları

Seks hakkındaki gerçekleri pornografiden öğrenmen imkansızdır. Gerçekleri yansıtmaz. Pornografi eğitmek için değil ancak satmak için üretilir. Bundan dolayı pornografi, izleyiciyi ekran başında tutmaya yarayan her türlü yalanı ileri sürer. Porno yalanlara bayılır: seks hakkında, kadınlar ve evlilik hakkında yalanlar. Haydi bu yalanların bir kısmına bakalım ve yaşamını, davranışlarını bozabilecek bu yalanları teşhis edelim:

Yalan #1 - Kadınlar İnsanlardan Daha Aşağı Varlıklardır.
Playboy, Penthouse gibi pornografi endüstrisinin devleri kadınlardan "tavşan, civciv, fıstık, yavru" olarak bahsetmektedir. Kadınları birer evcil hayvan ya da oyuncak olarak göstermektedir. Bazı pornografi filmlerinde ya da dergilerinde, kadının sadece vücudu sergilenip yüzü gösterilmemektedir. Kadınların, duyguları ve zekaları olan insanlar oldukları gerçeği bu endüstride kabul görmemektedir.

Yalan #2 - Kadınlar Bir Tür Hobi ya da Spor Faaliyetidir.
Bazı futbol ya da spor dergilerinde ya da tv programlarında devamlı olarak bikinili kızlar boy göstermektedir. Bu erkeklerin bilinç altlarında spor ile seksi aynı kategoriye sokmak için gerçekleştirilen psikolojik bir uygulamadır. Porno, seksi bir oyun olarak görür ve bu oyunda da "gol atmak", "kazanmak", "fethetmek" asıl amaçtır. Bu konsepte kendisini kaptıran erkekler birbirlerine cinsel ilişkileri hakkında "skor kaç?", "gol attın mı?" gibi ifadelerle yaklaşırlar. Erkekliklerini attıkları "gol" sayısına bağlarlar. "Gol" atılan her kadın erkeklik mertebesinde bir seviye yükselmek anlamına gelir.

Yalan #3 - Kadınlar Bir Maldır.
Araba dergilerine baktığınızda yeni bir arabanın üstüne yatmış bir bikinili hatun görürsünüz. Yazılmamış slogan şudur: "Bu arabadan alırsan bu kızı da kaparsın." Çok açık porno dergilerine bu durum iyice abartılmıştır. Dergiler, bir tür alış veriş kataloğuna benzetilmiş, kadınlara ait filmlere kodlar verilmiş, bir pense ya da domates almak ile bir kadının pornosunu almak aynı dereceye indirgenmiştir; bu yüzden bir çok genç erkek eğer bir kızı akşam yemeğine çıkarırsa, onunla seks yapma hakkına doğal olarak sahip olduğunu rahatça düşünmektedir. Porno biz erkeklere kadınların satılık olduğunu öğretmektedir.

Yalan #4 - Bir Kadının Değerini Onun Vücudunun Çekiciliği Belirler.
Çok güzel olmayan kadınlar porno dergilerinde en saçma ve en iğrenç sayfalarda yer almaktadır. Bu kadınlara "köpek, köle, dana, vb.." gibi isimler takılmaktadır, çünkü bu kadınlar porno endüstrisinin "mükemmel" kadın imajına uymamaktadırlar. Porno, kadınların karakterine veya zekasına değil bedenine değer verir.

Yalan #5 - Kadınlar Tecavüz ve Tacizden Zevk Alır.
"Bir kadın hayır derse aslında evet demek istiyordur", "tecavüzden kaçma imkanın yoksa zevk almaya bak" klasik bir porno senaryosudur. Porno filmlerinde tecavüze uğrayan kadınla ilk önce bağırıp tekme atsalarda daha sonra zevk alırken görüntülenirler. Porno erkeklere zevk için tecavüz etmeyi, tacizde bulunmayı ve can yakmayı öğretmektedir.

Yalan #6 - Kadınlar Aşağılanmalıdırlar.
Pornolarda kadınlara hakaret edilir ve onlara nefret dolu sözler söylenir. Kadınlara yüzlerce iğrenç şekilde işkence yapılır, aşağılanılır ve kadınlara daha fazlası için yalvartırılır. Bu davranış ve senaryolar kadınlara saygı içermekte midir? Sevgi? Kadınlara karşı nefreti pornolar arttırmakta mıdır?

Yalan #7 - Küçük Çocuklar da Seks Yapmalıdır.
Pornografi endüstrisinin en çok rağbet gören alt kollarından birisi sübyancılık içeren yayınlardır. Kadınlara küçük kız kıyafetleri giydirilir, okul üniforması veya oyuncaklara sık sık rastlanır. Yetişkinlerin çocuklar ile seks yapması teşvik edilir. Bu durum porno takipçilerin çocuklara bakışını değiştirmektedir.

Yalan #8 - Aykırı Seks Daha Zevklidir.
Pornolarda seksi daha ilginç kılmak için yasalara aykırı unsurlara sık sık rastlanır. (Tecavüz, cinayet, hırsızlık, zina, röntgencilik, eşcinsellik vb..) Seks eğer yasa dışı, ahlak dışı ve sıra dışı değil ise zevk vermez öğretisi yaygın bir şekilde verilmektedir.

Yalan #9 - Fahişelik Harika Bir Meslektir.
Pornolarda fahişelerin hayatı muhteşem gösterilmekte, genç kızlar bu mesleğe özendirilmektedirler. Gerçek yaşamda pornografi sektöründe yer alan kızların çoğunluğu evinden kaçmış ve uyuşturucu parası ya da başka ihtiyaçları için çalışan kızlardır. Yaşamları köle yaşamından farksızdır. Bir çoğu sürekli olarak cinsel tacize uğramaktadır. Bir çoğu cinsel yolla bulaşan hastalıklardan dolayı korkunç rahatsızlıklar geçirmekte veya erken yaşta ölmektedirler. Bu duruma katlanabilmek için çoğunluğu yoğun bir şekilde uyuşturucu kullanır.

Kısaca

Pornografi, hayatları mahvolmuş kadınlardan faydalanma ve erkeklerin zamanlarını ve paralarını boşa harcama üzerine kurulmuş bir sektördür.

Görüntülerin Gücü

Gördüğümüz ve duyduğumuz o şekillerin, seslerin bizi etkilemeyeceğini düşünmek saflık olur. İyi müziğin, iyi filmlerin ve iyi kitapların yaşamlarımıza katkıda bulunduğunu hepimiz kabul ederiz. Onlar bizi rahatlatabilir, bizi eğitebilir, bizi hareke yönlendirebilir veya bize telkin edebilir. Açıkçası iyi şekiller bize iyi şeyler yapar. Kötü şekillerin bize kötü şeyler yapabileceğine inanmak hiç de zor değildir.

Görüntüler bizi ikna edebilir. İşletmeler bunu çok iyi bilir. Senin karşına ürünlerini iyi bir görüntü ile ve duygularının yoğun olduğu bir anda sunmanın satışlarını arttıracağını bilirler; bu ürünü bilinç altına kazırlar. Reklam bilimcileri bu konuda o kadar gelişmişlerdir ki bir reklamı yayına soktuktan kısa bir süre sonra ürünün uzun vadeli satışını kestirebilirler. Bazen, izleyiciler ürünün ismini bile görmez. Reeses Pieces isimli şeker firması şekerinin "ET" filminde gözükmesi için kocaman bir bedel ödemişlerdir. Niye? Bu filmin uyandırdığı duygular ile şekerlerini bilinç altımızda birleştirmek için. Eğer dikkatlerimizi üzerine yoğunlaştırmadığımız birkaç saniye için gözüken bir üründen bu kadar çok etkileniyorsak bir de 90 dakika boyunca cinsellik üzerine bir film izlediğinizi düşünün!

Bir Erkek Üzerindeki Etkisi?

Porno kafamıza ne tür fikirler sokar? Eğer içine devamlı çöp atılırsa zihinsel yaşamın o kadar kirlenir ki bu kirlilik yaşam ve ilişkilerinde sorunlar doğurmaya başlar. Zihinsel mutluluğumuzun en önemli unsurlarından birisi cinsel kimliğimizdir. Eğer bu fikir kirletilirse, kim olduğumuza dair en önemli unsur da kirlenir.

Bağımlılık - Pornonun Çekimi

Pornoyu gören herkes bağımlı olacak diye bir kural yoktur. Bazı kişiler kadınlar, çocuklar, evlilik ve cinsiyet hakkında zehirli fikirlere maruz kalıp yoluna devam eder. Bazı kişiler ise yaşamlarındaki duygusal boşluktan dolayı bu zehirli fikirlere bağlılık gösterir. Porno şirketlerinin asıl amacı bunu başarmaktır. Bu onların işletmeciliği için bir zaferdir. Dr. Victor Cline bağımlılık sürecini parçalara bölmüştür; bağımlılık, daha fazla isteme, duyarlılığın azalması ve davranışlara yansıması. Porno bağımlıları için bir başka aşama daha vardır --- erken maruz kalma. Bu aşamaları gözden geçirirsek:

ERKEN MARUZ KALMA
Bir çok erkek pornografiye erken yaşlarda maruz kalır. Çok küçük yaştan itibaren çeşitli pornografik görüntülere maruz kalırlar (tv, gazete, vb...) ve bu aleme ilk adımlarını bilinçsizce atarlar.
BAĞIMLILIK
Pornoya devamlı geri dönüp durursunuz. Bu yaşamlarının bir parçası olur. Bağımlı olmuşsunuzdur ve kurtulamazsınız.
DAHA FAZLA İSTEME
Daha fazla pornografi istersiniz. Sizi ilk başlarda iğrendiren ağır pornolar artık çekici gelmeye başlamıştır.
DUYARLILIĞIN AZALMASI
Gördüğünüz görüntülere karşı hissizleşmeye başlarsınız. En ileri seviyede pornografi bile artık size heyecan vermemeye başlar. İlk başlardaki heyecanı ararsınız ama bulamazsınız.
DAVRANIŞLARA YANSIMASI
Erkeklerin kritik adımı attıkları nokta burasıdır. Pornografide gördüklerinizi yaşamınıza almak istersiniz. Dergilerin yerini filmler, bir adım sonrada kadınlar almaya başlar.
Ben Bağımlı mıyım?

Eğer sen bu unsurlardan birisini hayatında görüyorsan şimdi frenlere basmanın zamanı gelmiştir. Pornografi senin yaşamını aşama aşama daha çok mu kontrol ediyor? Ondan kurtulmanın yolunu bulamıyor musun? Daha fazlasını mı istiyorsun?

İnternetteki şaşırtan porno gerçeği

İnternetteki şaşırtan porno gerçeği

İnternetin baş edilemeyen içeriği pornografi aynı zamanda cirosunun da büyük bir bölümünü oluşturuyor. En büyük üretici ABD, en büyük müşteri grubuysa Uzakdoğu..



İşte rakamlarla internetteki porno gerçeği;

İnternet kullanıcılarının yüzde 43'ü porno içerik görüntülüyor. İnternette porno izleyenlerin üçte biri kadın

Porno izleme süresi ortalama 15 dakika.
Çin, Güney Kore ve Japonya toplamda pornoya para harcayan kitlenin yüzde 76'sını oluşturuyor.

4. sıradaki ABD'nin pornografiye her yıl harcadığı para 13,6 milyar dolar.

Televizyon kanalları, yapım şirketleri ve oteller her sene bu sektörden milyonlarca dolar kazanıyor.
Dünyadaki bütün porno filmlerin yüzde 90'ı ABD’nin San Fernando Vadisi bölgesinde çekiliyor.

Her yıl 20 bin yeni porno film çekiliyor.Her yıl 20 bin yeni porno film çekiliyor.

Kadın porno yıldızlarının yıllık kazancı 100 ile 250 bin dolar arasında.
Erkek porno yıldızlarının yıllık kazancıysa ortalama 40 bin dolar.

Porno izleyenlerin yüzde 10'u bu içeriğe bağımlı olduğunu belirtiyor.

18 yaş altı internet kullanıcılarının en çok aradığı 5 kelimenin ikisi porno ve seks.

Porno sitelerinin sadece yüzde 3'ünde yaş kontrolü bulunuyor

myspace nedir? nasıl üye olabilirim.

MySpace, arkadaşlarınızın arkadaşlarıyla tanışmanızı sağlayan online bir topluluktur.

Myspace’de bir topluluk oluşturarak, fotoğraflarınızı, yazılarınızı ve ilgi alanlarınızı arkadaş çevrenizle paylaşabilirsiniz.



Kimin kiminle arkadaş olduğunu ve birbirlerini nasıl tanıdıklarını inceleyin. Mesela Kevin Bacon’la arkadaş olabilmek için gerçekten altı kişiyle arkadaş olmanız yeterli mi değil mi keşfedin!

Herkes MySpace’de olabilir:
Birbirleriyle online konuşmak isteyen arkadaşlar
Ruh eşlerini arayanlar
Birbirleriyle iletişimi koparmak istemeyen aileler... Aile ağacınızı bile oluşturabilirsiniz!
İş çevrelerini genişletmek ve meslektaşlarıyla buluşmak isteyenler
Okul ve çalışma arkadaşları
Kaybettikleri arkadaşlarını arayan herkes!


MySpace’i Nasıl Kullanırım?

Öncelikle, Kayıt Olun ve Profilinizi Oluşturun

(Profiliniz; sizin internette kendinizi, hobi ve ilgi alanlarınızı paylaşabileceğiniz sayfanızdır. Resimlerinizi, videolarınızı ve bloglarınızı bile paylaşabilirsiniz.)

Daha sonra, arkadaşlarınızı sizin kişisel çevrenize katılmaları için davet edin.

Veya, zaten MySpace üyesi olan arkadaşlarınızı sitede arayın.

Şimdi, arkadaşlarınız ve onların arkadaşları ile aranızdaki bağlara bir bakın. Bazı insanların kişisel ağında (arkadaşları ve onların arkadaşları) binlerce kişi vardır!

Arkadaşlarınızın arkadaşlarıyla tanışın ve onlarıda diğer arkadaşlarınızla tanıştırın! Kişisel arkadaş çevrenizdeki herkesle iletişim kurabilirsiniz.

Askerlik iddialarında son nokta !

Askerlik iddiaları

Zaman Gazetesi'nin haberine göre; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teklifi olan 'tek tip askerliğe' sıcak bakmayan hükümetin askerlikle ilgili projesi netleşiyor.



Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in açıkladığı her vatandaşın eşit süreli zorunlu askerlik yapması talebi uzun süredir tartışılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 'tek tip askerlik' olarak adlandırılan proje için iki ayrı formül önerdiği söyleniyor. Hükümet kanadına iletilen formüllerin ilki herkesin 12 ay askerlik yapması.

Alternatif formül ise zorunlu askerliğin 9 aya indirilmesi. TSK, 9 ay formülünü zoraki seçenek olarak görüyor. Bunun gerekçesi ise silah altında olan çok sayıda askerin terhis olacak olması. Yapılan hesaplamalarda askerliğin 9 aya inmesi halinde 250 bin asker terhis oluyor.



Zorunlu askerlik 12 ay olursa terhis olacak asker sayısı ise 100 bin. TSK'nın görüşü, asker açığı olmaması için zorunlu askerlik hayata geçse bile silah altındakilerin terhis edilmemesi.



Hükümet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tek tip askerlik projesi kesinlikle kabul edilmeyecek.



Bunun yerine Silahlı Kuvvetler'i zafiyete uğratmayacak, çağın şartlarına uygun bir model hayata geçirilecek. Zorunlu askerliği 9 ve ya 6 aya, kısa dönemi de 4 aya indirme formülü üzerinde çalışan hükümet, kararın çıktığı tarihte silah altında olacak askerlerin de bu düzenlemeden yararlanmasından yana. Böylece, 250 bine yakın Mehmetçik için de erken terhis söz konusu olacak.

BEDELLİ ASKERLİK

Hükümet, kamuoyunu yıllarca meşgul eden bedelli askerlik konusunda da adım atmaya kararlı.

Kamu vicdanını rahatsız etmeyecek çözüm arayışında olan hükümet, askerliğin kısalması durumunda erken terhisle boşalacak 250 bin kişinin yerini bedellilerle doldurmayı düşünüyor.

Şu anda en az 200 bin kişinin bedelli askerlik beklediği biliniyor. Bedelli askerlikten, belirli yaşın üzerinde olanların yararlandırılması hedefleniyor.

ALINTI : http://www.haber3.com/askerlik-iddialarinda-son-nokta--610121h.htm